Sander Tromp: ‘Bij een mooie primeur voel ik de adrenaline’

Nooit vergeet ik die ochtend van dat telefoontje: de ooit zo gevierde showmaster Frank Masmeijer zou wegens cocaïnesmokkel vastzitten in de gevangenis. Onmiddellijk duiken we er met man en macht in, we gaan bellen en speuren. Wát een verhaal, als dít toch waar is… Een van onze Privé-verslaggevers reist spoorslags af naar Antwerpen, onze fotograaf stelt zich op voor de gevangenis.

Masmeijers vrouw Sandra ontkent eerst, ze zegt ons dat Frank in het buitenland zit en onbereikbaar is. Dat laatste blijkt ironisch gezien nog te kloppen ook. Want dan krijgen we de bevestiging. Paginagroot gaat het in de krant, heel Nederland heeft het erover.

Al die tijd blijven we de zaak volgen, we brengen het nieuws online, in de krant en in het weekblad. We sparen hem niet, maar we branden hem ook niet af. En hoe triest  het ook voor zijn gezin is, ook met de familie houden we het contact goed. Met resultaat: Masmeijer wil na zijn voorwaardelijke vrijlating eerst en alleen met ons praten. Een voorproefje in de krant, veertien pagina’s in het weekblad. Dat hebben we als team mooi voor elkaar. Prachtwerk!

Voorzichtig

Bij een mooie primeur voel ik de adrenaline. Maar over lijken gaan wij niet. Als we als eerste lucht krijgen van een scheiding en er zijn kinderen in het spel die nog van niets weten, gaan we daar altijd voorzichtig mee om. Maar het nieuws blijft altijd exclusief voor ons.

Onze verhalen gaan meestal over de drie b’s van het leven: bruiloft, baby, begrafenis. Schrijf ik over een sprookjeshuwelijk dan ook over de daarop volgende onverkwikkelijke scheiding. Dat is het lot van de BN’er, het  hoort erbij. Voor mij hoeft beroemdheid niet, ik ben een man van de achtergrond.

Op de Privéredactie sparren we met elkaar, ik leg er eer in om het verhaal zo mooi mogelijk op te schrijven. Stoeien met uitdrukkingen en woordspelingen. De tekst moet vilein zijn, een klein beetje vals hoort erbij in deze tak van sport. Evert Santegoeds is er een meester in. Geruchten check ik, ik kan echt niet zomaar van alles klakkeloos opschrijven. Maar in geval van nood biedt het woordje ‘zou’ soms wel uitkomst.

Paparazzi

Door de smartphone hebben we er duizenden extra paparazzi bij.  Sms’t Pietje vanaf het strand van Ibiza dat hij Katja Schuurman met haar nieuwe vriend heeft gefotografeerd. Laat maar zien, zeg ik dan. Of Jannie uit Zutphen mailt dat ze Albert Verlinde en Onno Hoes – ik geef maar een gek voorbeeld –  weer hand in hand over straat heeft zien lopen. Zonder dollen, na die toyboy-affaire hebben Evert en Onno al lang weer samen een biertje gedronken. Ze weten allebei hoe het werkt.

Ons nieuws is het toetje van de krant. Als ik op de vergadering onze onderwerpen voor de volgende dag bespreek, zie ik de hele redactie opveren. ‘Wát? Heeft Gordon alwéér een nieuwe vlam?’ Het is bijzonder om ‘s middags al te weten waar het gesprek van morgenochtend over gaat.

Sander Tromp, redactiecoördinator Telegraaf/Privé.

Meest recente berichten

Recente reacties

    Archief

    Marie-Thérèse Roosendaal Geschreven door: