Marieke ’t Hart: ‘Verliefd op mijn man én op VROUW’

Sta  ik op de Sailboot van De Telegraaf, zie ik dat prinses Margarita aan boord is. Zij staat al heel lang op mijn lijstje. Onze commerciële man kent haar en ik vraag hem of hij me met haar in contact wil brengen. Interview binnen, mijn dag is goed. Net zoals met dat verhaal over die vrouw met twee mannen, moet je je voorstellen, de één gaat naar zijn werk en dan kruipt die ander nog even bij haar in het warme bed. Dan is VROUW het gesprek van de dag en dat is mijn streven.

Redactie VROUW begint elke ochtend om half tien met een praatrondje: waar heb jij het gisteren over gehad tijdens het eten of in de kroeg met je vriendinnen. Dat schrijven we op post-it’s, die plakken we op het grote bord en bij de onderwerpen bedenken wij een invalshoek. Wéér ruzie omdat de echtgenoot niks uitvoert in het huishouden, dat resulteert in het verhaal ‘Wie doet wat in 2016’.  Krijgt Anouk haar zoveelste baby, dan denken wij aan een achtergrondje over vrouwen die verslaafd zijn aan zwangerschappen. Met de vluchtelingencrisis wordt al gauw geopperd of één van ons een paar dagen een Syriër in huis wil nemen voor een reportage. En dat gaat gebeuren. Of die aanslagen in Parijs: hoe vertel je het je kinderen.

Lief

De problemen waar alleenstaande moeders – we hebben er drie in ons midden –  tegen aan lopen en de nieuwe verkeringen worden uitgebreid besproken. Op de redactie is het heel gezellig, Maar er wordt ook hard gewerkt.

VROUW wordt gemaakt door alleen vrouwen en die delen persoonlijk lief en leed eerder met elkaar dan mannen. Als een zwangere verslaggeefster vertelt dat het een jongetje wordt, hangen er in no-time blauwe ballonnen bij haar bureau. Ik trek voor mezelf wel een grens. Nu mijn vader ziek is, blijf ik daar niet over praten.

Etentjes

Ik zeg wel eens: ik ben verliefd op mijn man én op VROUW. VROUW is mijn leven. Bij alles wat ik doe, of ik naar een museum ga of naar Pauw kijk, denk ik of het iets voor ons is. Twee tot vier avonden in de week ben ik op pad, van etentjes tot premières. Gelukkig kan mijn man daar prima mee leven, ook toen de kinderen nog klein waren.

Met al onze platforms is het continu puzzelen: gaan we  meteen online, wordt het een stukje voor de woensdagkrant of  bewaren we die prachtige foto’s voor het magazine. Veertig procent van onze lezers is  trouwens man, met als favoriete rubrieken ‘Opgebiecht’ en  ‘Op de huid’, waarin lezeressen zich bloot geven.

Nagellak

Mijn focus ligt al een tijdje op onze nieuwe site VROUW.nl. Hier gaan we dagelijks met onze lezeressen in gesprek over de actualiteiten, over de dingen die ons bezighouden en de onderwerpen waar we ons allemaal over verbazen. Onze vaste journalisten en experts staan altijd klaar voor de bezoeker: voor advies, een lach en een traan. Zo duikt journaliste Marjolein Hurkmans elke week de keuken in met een lezeres met een bijzonder verhaal. VROUW.nl wordt dé online plek, voor, door en over jou.

Ons publiek is groot, we bereiken brede lagen van de bevolking. Naast verhalen over het nieuwe model, afslanken, trends en nagellak, vind ik onze voorlichtende taak heel belangrijk. Zonder geheven vingertje, zonder waardeoordeel. Wij schrijven niet dat je full time moet werken, we laten twee, drie  kanten zien. Wij zeggen niet dat je te dik bent, je mág afvallen, maar het moet niet. Wij zeggen niet dat je stom bent dat je je laat slaan, maar geven aan bij wie je om hulp kunt aankloppen. Al zetten we maar één lezeres aan het denken…

Meest recente berichten

Recente reacties

    Archief

    Marie-Thérèse Roosendaal Geschreven door: