Babette Wieringa: ‘Genieten en beleven, mooier is er niet!’

Iets mooiers dan de invulling van vrije tijd is er niet, vind ik. Genieten, beleven, ontspannen. Heerlijk dat ik me daar ook professioneel op kan storten. In de journalistiek is de scheidslijn altijd flinterdun, maar met ons nieuwe zaterdagmagazine VRIJ lopen privé en werk helemaal door elkaar. Overal stuit ik op onderwerpen, de radar staat altijd aan. Onderweg hoeft mijn oog maar op een affiche te vallen… Idee! Of ik ben online aan het shoppen en bespeur een trend.

Kroeg

Op mijn iPhone begon het met één onderwerpenlijstje, nu zijn het er al meerdere. Zondagmiddag drink ik, vaste prik, met vijf vriendinnen een wijntje in de kroeg. En mijn werk gaat dus zo ver dat mijn vriendinnen al spontaan met me meedenken over onderwerpen. De plotselinge populariteit van bepaalde drankjes ofzo. Nou komt de rubriek Proost! niet uit mijn koker, hoor, dat was een hartenwens van onze culi-specialist Felix Wilbrink.

VROUW brengt iedere week een menu en recepten, meer de praktische kant. In VRIJ belichten we de culinaire wereld volgens Felix. En daar draait het dus maar om een ding: genieten.

Een nieuw blad opzetten is het leukste dat er is, dat had ik al ervaren als een van de bedenkers van VROUW. Beginnen bij scratch, op nul. Wikken en wegen, wat blijft van wat er was, wat verandert, wat past bij De Telegraaf. Vanaf januari hebben we eraan gewerkt. Onbeschrijflijk wat je voelt als je ‘m dan voor het eerst in druk ziet.

Brainstorm

Elke dag om tien uur beginnen we met een brainstorm. Hebben we een interview met Gullit, bediscussiëren we wat we online zetten. Een filmpje met zijn tien mooiste voetbalmomenten bijvoorbeeld. In mijn team zitten ouwe rotten en jonkies. Vooral de laatsten hebben een goed oog voor social media. In de loop van de week teasen we de zaterdaglezer al met opmerkelijke quotes of spannende foto’s. En op reportage maken de verslaggevers ook filmpjes die via onze site en social media te zien zijn. Felix achter het fornuis en Rolf Venema probeert voor de camera wekelijks gadgets uit. Laatst in Chicago, ging ik voor het eerst met de selfiestick aan de slag.

Onderwerpen hoeven mij persoonlijk niet aan te spreken. Fietsen bijvoorbeeld, razend populair in Nederland. Niet mijn ding, ik heb een tweedehands barrel voor de deur staan, voor noodzakelijke ritjes. Maar nu de vijftig nadert, zie ik meer en meer leeftijdsgenoten op het racezadel springen.

Horizon

Ik had meer raakvlakken met die mancaves. In Amerika had ik er al veel over gelezen. Mannen die met elkaar aan bootjes klooien, biljarten, sport kijken, muziek draaien. Ook mijn vriend sleutelt ieder weekend aan zijn auto met zijn maatje.

Op onze reizen volgen we onze eigen weg, we laten de geijkte gidsen links liggen. Niks Lonely Planet of Dominicus. En het wordt niet alleen Sri Lanka of andere verre horizonten. De reportage over Drenthe leverde al unieke adresjes op. Ons eigen land is zo prachtig. De belangrijkste pijler van VRIJ is en blijft Reizen. Maar eigenlijk is dat de lezer, die staat voorop. Een tijdschrift maken is een proces, en daarbij luister ik graag naar u. Perfect is VRIJ niet. Nóg niet.

Meest recente berichten

Recente reacties

    Archief

    Marie-Thérèse Roosendaal Geschreven door: